Kouluttautumista Raekuurojen pommittamassa Sloveniassa

(Kirjoitan ja päivitän tekstiä matkani aikana ja vielä reissun jälkeen, joten pahoittelen jos nyt juuri eksyit lukemaan ja ja teksti näyttää keskeneräiseltä =) )

 

Tiesitkö että Euroopassakin taivaalta voi tippua appelsiinin kokoisia jäälohkareita keskellä kesää? Henkiä ei ole näissä myrskyissä onneksi menetetty, mutta auton pellit lommoutuvat rakeiden voimasta jopa lunastuskuntoon asti: tässä muuta kuva jotka sain slovenialaiselta kaveriltani jo ennen matkalle lähtemistä (ne pistivät miettimään olisiko vain parempi pysytellä visusti suomessa):

Raekuurovaurio

Raekuuron lommottama auto

 

Matkaan kuitenkin lähdettiin ja 7 tuntia suunniteltua myöhemmin Zan nouti väsyneen matkalaisen Ljubljanan bussiasemalta. Myöhästyminen (ja myös melkoisen yllätyksen ja ihmettelyn) aiheutti super saverilla varaamani lento: lentoa varatessani ilmoitettiin 35 minuutin vaihtoaika. Finnairin laskeuduttua ajallaan Itävaltaan Wienin kentälle oli yllätys melkoinen kuin Ljubljanaan lähtevä lentoni olikin jo lähtenyt 30 minuuttia sitten. Ei tympinyt yhtään, kun muutenkin oli jo saanut herätä Turussa ennen neljää.

 

 

  • Noh, bussilla rautatieasemalla josta taksilla bussiasemalle. Taksimatkan aikana kännykällä ostettu bussilippu esillä bussiin ja 5 tunnin bussissa istuskelun jälkeen kohteessa. Yllättävän mukavasti matka taittui bussissa. Ulkolämpötilatkin näyttivät ihan mukavilta marraskuulle.

Lauantai-ilta ja sunnuntai meni hengatessa kaverin ja hänen perheensä kanssa, mutta maanantaina alkoi arkinen aherrus.

Aamulla kello pärähti soimaan viideltä, kuteet päälle ja auton nokka kohti Kroatian rajalla olevaa Renaultin liikettä ja korikorjaamoa kylässä nimeltä Črnomelj. Kylä oli ottanut osumaa rakeista oikein kunnolla ja lommot autoissa olivat melkoisia.