Lommojen oikaisu

Miksi valita lommon oikaisu ilman maalausta?

- Autosi arvo säilyy: kun autosi tehtaan alkuperäinen  lakka- ja maalipinta pitää hioa pois ja maalata uudestaan, määritellään autosi tämän jälkeen kolaroiduksi. Autotohtorit käyvät auton osien maalikerrokset läpi mittarilla joka viimeistään paljastaa uudelleen maalatut osat. 

- Riskinä ovat aina myös sävyerot maalipinnassa, erityisesti metallisoiduissa ja helmiäismaaleissa, sekä hieman vanhemmissa maalipinnoissa joissa alkuperäinen maali on jo hieman kulunut ja uudelleen maalattu osa pistää silmään jo kaukaa. Lommon oikaisu ilman maalausta ei siis lisää autoosi mitään, vaan palauttaa auton alkuperäiseen kuntoonsa.

- Lommon oikaisu hoituu yleensä yhdessä työpäivässä joten saat autosi käyttöösi vielä saman päivän aikana. 

Lommojen oikaisu ennen - jälkeen

Lommon-oikaisu-turku

Lommon oikaisu Turku PDR

Lommon PDR oikaisu turku

 

Lommon oikaisu. Miten se se tehdään?

Maalipintaa rikkomaton lommon/kolhun oikaisu perustuu auton pellin manipuloimiseen pellin alapuolelta sekä maalipinnan päältä.  Koska kolhut ja lommot syntyvät kovasta iskusta, ne eivät koskaan vain "pullahda" suoraksi vaan ne vaativat jopa useita satoja pieniä ja tarkkoja nostoja pellin takaa. Peltiä oikaistaan siis pienillä liikkeillä lommon kohdalta. Ei siis imukuppeja, ei kuivajäätä, ei "pops a denttiä, ei hiustenkuivaajaa.. vaan useita kymmeniä erilaisia pellin muokkaamiseen tarkoitettuja työkaluja. Tällä menetelmällä myös autotehtaat ympäri maailman korjaavat auton valmistuksen aikana syntyneet lommot, jotta auto saadaan mahdollisimman nopeasti takaisin valmistukseen.

Alla kuvassa esimerkki oviin suunnitelluista työkaluista . Metallinen levy suojaa alaslaketun lasin pintaa lommon suoristustyön aikana.

Puskurin lommon oikaisu

Muovisiin puskureihin syntyneet lommot voidaan myös oikaista pdr-menetelmällä. Puskureihin jää usein myös maalisiirtymää toisesta autosta joka on myös poistettavissa.

Lommon oikaisun hinta

Mitä kolhun/lommon oikaisu maksaa? Tämä on luonnollisesti kysytyin kysymys. Hinnat vaihtelevat tapauskohtaisesti lommon leveydestä, syvyydestä, auton materiaalista ja sijainnista riippuen: esimerkiksi samankokoiset lommot ovessa ja kattokaaressa korjataan täysin eri menetelmillä. Siksi auto tulisikin aina nähdä jotta se pystytään kunnolla arvioimaan, mutta puhelimessa pystymme toki antamaan korjaukselle hinta-arvion.