...
Siirry suoraan sisältöön

Blacksmith PDR Oy

Sähköauton lasien tummennus | Turku, Raisio

Lasien tummennus turun seudulla

LASIEN TUMMENNUS SÄHKÖAUTOON

Liikenne sen kuin sähköistyy täällä meillä Turussa niin kuin muualla Suomessakin. En ole pitänyt minkäänlaista tilastoa montako lasien tummennusta tehdään viikossa sähköautoihin tai hybrideihin, mutta määrät ovat jatkuvassa nousussa. Tehdastummennettuja ikkunoita löytyy jo vakiona joistakin malleista, mutta suuri osa on edelleen kirkkailla ikkunoilla vastustettuja autoja. Tämän tekstin aiheena onkin, miksi hankkia lasien tummennukset sähköauton ikkunoihin: 

Lämmön eristys ja parempi auton toimintasäde: Auton ilmastointi kuluttaa karkeasti noin 1-2 kWh ja jokainen range-ahdistusta hiemankin kokenut tietää, että myös autot ottavat itse virransäätötilassa ilmastoinnin pois päältä. Ikkunakalvot auttavat pitämään lämpöä ulkopuolella jopa 60 %. Näin ilmastoinnin ei tarvitse tehdä suunnattomasti töitä optimaallisen lämpötilan saavuttamiseen. Huomaa myös, että kalvot toimivat myös Suomen talvella lämmöneristeenä eli auto pitää sisälämpötilansa paremmin. Tehdastummennetut lasit eivät pysty kumpaankaan, sillä kyseessä on vain värjättyä lasia ja lasin värjäys ei lisää lämmöneritstävyyttä! Huomaa kuitenkin, että tummennuskalvot voidaan asentaa suoraan tehdastummennetulle lasille. Esimerkiksi kattoikkunoissa on suosittua asentaa kirkas kalvo suojaamaan suoraan yläpuolelta tulevaa paahdetta ja UV-säteilyä.

Myös kirkkaat keraamiset kalvot ovat nostaneet suosiotaan sähköautojen myötä. Vaikka auton tuulilasiin ja etusivulaseihin ei saisi asentaa edes kirkasta kalvoa, on moni ohi ohittanut tämän olan kohauksella. Ymmärrän tämän myös hyvin, koska kalvoa ei yksinkertaisesti näe, jotenkin siitä on vaikea saada merkitää katsastuksessa. Kirkas keraaminen kalvo torjuu lämpöä noin 35 % ja UV-sätelyä yli 99 %. 

UV-säteilyn torjunta: Lasien tummennus tuo autollesi yli 99 % suojan UV-sätelyä vastaan. UV-sätelyily säteily haalistaa auton sisutaa aina kojetaulusta verhoiluihin. Sähköautot ovat vielä uusia, joten on järkevää suojata sisusta heti alusta alkaen. Tummennuskalvot torjuvat kaikkia A ja B-sätelyluokkia. Turussa on myönnetty myös useita lupia kalvojen asentamiselle myös tuulilasiin ja etusivulasihin, jos potilaalla on todettu UV-yliherkkyyttä. Tällöin olemme asentaneet auton tuulilasiin ja etusivuihin edellä mainittua kirkasta keraamista ikkunakalvoa.

Lue lisää auton lasien tummennuksesta täältä: https://blacksmith.fi/lasien-tummennus/

Jaa sivu eteenpäin:

Facebook
WhatsApp
Email
Ikkunakalvot Turku