...
Siirry suoraan sisältöön

Yrityksestä

Blacksmith! Mikä nerokas nimi yritykselle, koska se tarkoittaa suomeksi peltiseppää ja lommon oikaisujahan tässä tehdään. Nimessä on myös ”black” ja sehän sopii tummennuskalvoja asentavalle yritykselle. Ja kyllähän nyt kaikki ymmärtävät, että blacksmith tarkoittaa peltiseppää? Ymmärtäähän? 

Näin ajattelin minä eli Aleksi Puurunen vuonna 2015, kun yritykselle piti keksiä nimi melkoisen nopeasti, koska työreissu konsulttina Los Angelesiin tuli aika pikaisella aikataululla ja yritys piti olla perustettu kuukausi ennen työmatkan alkua. Lommojen oikaisuja ja lasien tummennuksia ehdinkin tekemään ennen lähtöä ja yrityksen nimenkin ymmärrettävyys tuli heti testattua: ” Oletkos sinä se ööö.. Musta Simo?”  

Blacsmith PDR Oy juontaa juurensa Maskuun, jossa setäni Jari Puurusen Moonlight Motorsport Oy oli jo saanut vuosien mittaan erinomaisen maineen tekemällä muunmoassa autojen optimointeja. Jari oli kuitenkin tehnyt Moonlightin alkuvuosinaan myös lasien tummennuksia ja vaikka ne hommat olivat jo jääneet optimointitöiden tieltä pois, niin kysyntää riitti kalvotuksille edelleen. Ei siis muuta kuin kurssille ja kalvotusta opettelemaan, koska halu yrittäjyyteen oli jo muodustunut Tampereen AMK:ssa opiskellessani. Vaikka olinkin päivätöissä projekti-insinöörinä Uudenkaupungin autotehtaalla, oli iltaisin virtaa opiskella itselle tallissa uutta ammattia. Tästä on aikaa jo 10 vuotta.

Lasien tummennuksia tein siis alkuun Moonlight Motorsportin nimissä ja töitä alkoi olla keväästä syksyyn melkein joka ilta, mutta silti palkkatöistä pois jääminen tuntui todella jännittävältä. Siksi päätin vielä hankkia lasien tummennusten ohelle toisen työn: PDR:n joka tulee sanoista ”Paintless Dent Repair” tai ”Paintless Dent Removal” eli lommon oikaisu/korjaus ilman maalausta. Olin jo tutustunut autotehtaalla lommon oikaisuun ja jokainen peltiseppä sanoi hommasta samaa: ”jumalattoman vaikeaa se aluksi on”. Noh, jos olin aluksi jaksanut hakata päätä seinään lasien tummennusten kanssa, niin kyllähän minä nyt lommojakin opin oikomaan. Ei muuta kuin harjoittelemaan hommaa syksyllä 2014. 

Keväällä 2015 oli omia töitä jo niin paljon, että oli aika uskaltautua siirtymään päätoimiseksi yrittäjäksi ja insinöörin hommat  saavat jäädä. Pomolle ilmoitus ja sovittu viimeinen työpäivä juhannusviikon torstai. Yrittäjän urani sai kuitenkin jo nopeita käänteitä ennen kuin se ehti edes kunnolla alkaa, kun reilu kuukausi ennen töiden loppumista tultiin kysymään, että lähdetkö Kaliforniaan töihin oman yrityksen kautta ja laskutat Valmettia (yritys siis Valmet Automotive)? ”No tottakai!” 

Ei kai sitä parempaa alkua voinut ollakaan yritykselle, kun sai tasaisesti kerättyä yritykselle rahaa ja pääsi katselemaan TPS:n pelien sijaan NHL:ää. Amerikassa tuli oltua lopulta yhteensä noin 9 kk ja sen jälkeen olen tehnyt Valmetille vielä töitä useaan otteeseen Suomessa. Nyt kuitenkin pääpaino on siinä mikä oli alun perin suunnitelmakin, eli tehdä lasien tummennuksia ja lommojen oikaisuja Turun seudulla. Oman hallitilan (2019) myötä pystyn jatkuvasti parantamaan myös asiakaskokemuksia esimerksi etätyö/odotustilan myötä tai pystyn esimerksi tarjoamaan asikkaalle sähköauton latausta. Yrityksen ja työmenetelmien kehittäminen on jatkuva prosessi ja näin yrittäjänä se on myös osa vapaa-aikaa. Onneksi nautin siitä suuresti ja aamuisin ei todellakaan harmita lähteä töihin =) !     

Aleksi Puurunen | Yrittäjä | Blacksmith PDR Oy