...
Siirry suoraan sisältöön

Lasien tummennus

Turun seudun laajin valikoima laadukkaita ikkunakalvojA

Auton lasien ja ikkunoiden tummennus turku, Raisio | auton lasien tummennuspalvelu

Lasien tummennus: ajan varaat helpoiten soittamalla tai lähettämällä WhatsApp-viestiä numeroon 044 3636 130. Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen painamalla tuosta yläpuolelta, niin olemme sinuun yhteydessä luettuamme viestisi.

 • Teemme ikkunoiden tummennukset Turun seudulla Raisiossa kauppakeskus Myllyn lähellä osoitteessa Tuotekatu 3, Talli 31. 

Tummennus onnistuu myös:

Raumalla osoitteessa Kairakatu 6 B, 26100 Rauma. 

Forssassa Q-Washin tiloissa osoitteessa Teollisuuskatu 9, 30420 Forssa.

 • Ajat lasien tummennuksille ovat joustavat ja voit tuoda ja jättää auton meille vaikka päivää ennen sovittua aikaa. Avaimet jätetään tässä tilanteessa lukittuun postilaatikkoon ja auto pysäköidään tallin eteen parkkipaikalle, joka on kameravartioitu. 

 • Lasien tummennuksessa käytämme amerikkalaisvalmisteisia Global autokalvoja, jotka ovat laadultaan ja ominaisuuksiltaan huippuluokkaa. Kalvot pysyvät lujasti kiinni lasissa, eivät naarmuunnu helposti ja pitävät tyylikkään sävynsä haalistumatta. Kalvon takuu on aina 10 vuotta

 • Auton lasien tummennus: ajan varaat helpoiten soittamalla numeroon 044 3636 130. Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen painamalla tuosta yläpuolelta, niin olemme sinuun yhteydessä luettuamme viestisi.

 • Teemme ikkunoiden tummennukset Turun seudulla Raisiossa kauppakeskus Myllyn lähellä osoitteessa Tuotekatu 3, Talli 31. Tummennus onnistuu myös Forssassa Q-Washin tiloissa osoitteessa Teollisuuskatu 9, 30420 Forssa.  

 • Ajat lasien tummennuksille ovat joustavat ja voit tuoda ja jättää auton meille vaikka päivää ennen sovittua aikaa. Avaimet jätetään tässä tilanteessa lukittuun postilaatikkoon ja auto pysäköidään tallin eteen parkkipaikalle, joka on kameravartioitu. 

 • Lasien tummennuksessa käytämme amerikkalaisvalmisteisia Global ja 3M autokalvoja, jotka ovat laadultaan ja ominaisuuksiltaan huippuluokkaa. Kalvot pysyvät lujasti kiinni lasissa, eivät naarmuunnu helposti ja pitävät tyylikkään sävynsä haalistumatta.

Auton lasien tummennus tehdään yleensä ulkonäkösyistä, sillä se on edullinen tapa muuttaa auton koko olemus. ”Yleensä et saa edes yhtä vannetta samaan rahaan kun saat jo kalvot autoosi.” Myös muut seikat ulkonäön lisäksi puhuvat puolestaan:

Lasien tummennus kysely

Auton lasien tummennus: ajan varaat helpoiten soittamalla lähettämällä WhatsApp-viestiä numeroon 044 3636 130 . Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen, niin olemme sinuun yhteydessä luettuani viestisi. Teemme ikkunoiden tummennukset Turun seudulla Raisiossa kauppakeskus Myllyn lähellä osoitteessa Tuotekatu 3, Talli 31. Ajat lasien tummennuksille ovat joustavat ja voit tuoda ja jättää auton meille vaikka päivää ennen sovittua aikaa. Avaimet jätetään tässä tilanteessa lukittuun postilaatikkoon ja auto pysäköidään tallin eteen parkkipaikalle, joka on kameravartioitu.

Lasien tummennus onnistuu myös:

 •  Forssassa Q-Washin tiloissa osoitteessa Teollisuuskatu 9, 30420 Forssa.  

 • Raumalla osoitteessa Kairakatu 6 B, 26100 Rauma.

 • Lasien tummennus tehdään amerikkalaisvalmisteisilla Global autokalvoja, jotka ovat laadultaan ja ominaisuuksiltaan huippuluokkaa ja saat aina 10-vuoden takuun. Tummennuskalvot pysyvät lujasti kiinni lasissa, eivät naarmuunnu helposti ja pitävät tyylikkään sävynsä haalistumatta.

Auton lasien tummennus Turku

Auton lasien tummennus tehdään yleensä ulkonäkösyistä, sillä se on edullinen tapa muuttaa auton koko olemus. ”Yleensä et saa edes yhtä vannetta samaan rahaan, kun saat jo kalvot autoosi”. Myös muut seikat ulkonäön lisäksi puhuvat puolestaan:

Lasien tummennus kysely

Miksi valita meidät?

älä huoli

Olemme tehneet lasien tummennuksia jo yli 10 vuotta ja autoja joitain tuhansia. Ikkunakalvojen asennus on käsityötä, joten kokemus on yksinkertaisesti vain hyväksi. Käytämme laadukkaita tummennuskalvoja, joissa on aina vähintään 10 vuoden takuu.

olemme siellä missä sinäkin

Sijaintimme on loistava: toimimme kauppakeskus Myllyn ja Turun ohitustien välittömässä läheisyydessä. Meille on helppo tulla myös Fölin joukkoliikenteellä.
Sähköautot on mahdollista jättää latautumaan työn valmistumisen jälkeen.

älä järjestä kyytiä, jos et tahdo

Odotustila ja etätyöpiste asiakkaille: Tarjoamme asiakkaille mukavan odotustilan, jossa voi juoda kahvia, katsella televisiota tai tehdä etätöitä.
Voit tuoda auton meille jo vaikka päivää ennen tummennusta. Parkkitilaa löytyy hyvin kameravartioidulta pihalta ja avaimet voi jättää lukittavaan postilaatikkoon.

What people are saying

Jan-Axel AlankoJan-Axel Alanko
08:55 23 Feb 24
Ajanvaraustiedustelu vaivatonta, tiedusteluun vastattiin heti, ja itse ajanvaraus saatiin sopimaan joustavasti. Ammattimaista ja asiantuntevaa palvelua, siistit toimitilat. Erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja palvelukokemukseen.
Erinomainen työn jälki sekä asiakaspalvelu.
Veli PeltonenVeli Peltonen
18:04 12 Feb 24
Auton lasien tummennuskalvojen asennus kävi erittäin nopeasti ja työn laatu erinomaista. Asennuksen ajankohdan sopiminen oli vaivatonta ja ripeää.
Niina MäkinenNiina Mäkinen
11:57 08 Feb 24
Nopeasti järkkäytyi aika, mukava kaveri ja erinomaista jälkeä 👍
Joel HekkalaJoel Hekkala
20:00 01 Feb 24
Takalaseihin 20% tummennus. Erinomaista jälkeä ja huikea asiakaspalvelu!Suosittelen!👌
Vili HautamäkiVili Hautamäki
17:11 12 Dec 23
Hyvä ja nopea palvelu!Aleksi osasi suositella meidän autoon sopivat sävyt jälleen kerran.Saatiin myös varmuus ottaa muutamaan kodin ikkunaan kalvo keväällä, kun osasi kertoa plussat ja hyödyt.Jälleen kerran vahva suositus hänen palveluille!
Peter LehtonenPeter Lehtonen
14:25 20 Oct 23
Lommon oikaisu. Huippu ja ammattilainen, en voinut ees uskoa että siinä oli lommo. Suosittelen ja 6/5 🫡🤝
Lauri RoosLauri Roos
10:21 11 Oct 23
Tesla Model 3:een laitatin tummennuskalvot taakse. Palvelu oli erittäin ammattitaitoista ja asiantuntevaa. Vien kyllä toistekin, jos/kun tulee tulevaisuudessa tarve. Ja kahvi oli erinomaista 😉
Kaarlo KaukainenKaarlo Kaukainen
19:16 07 Oct 23
SuperkanaSuperkana
12:02 04 Oct 23
Tuomas MattilaTuomas Mattila
11:13 29 Sep 23
Homma toimi niinkuin sovittu👍. 2 tunnissa oli auto jo valmis noudettavaksi ja tyytyväinen lopputulokseen
Jarkko RantalaJarkko Rantala
14:56 08 Sep 23
Lasien tummennus hoitui moitteetta nopeasti ja palvelu asiantuntevaa ja ystävällistä.
Joni MikkolaJoni Mikkola
14:55 16 Jul 23
Kilpailukykyinen hinta, ammattitaitoinen tekijä ja lopputulos priimaa. Tyytyväinen lopputulokseen.
Petri VauhkonenPetri Vauhkonen
16:23 15 Jun 23
Sain nopeasti tarjouksen tummennuskalvojen asennukseen , joustava asennusaika ja firman sijainti hyvä. Työnjälki erinomainen .
Marko TynysMarko Tynys
14:47 25 Oct 21
Hyvä asiakaspalvelu. työnjälki todella hyvä ja vielä kilpailukykyiseen hintaan. Suositteli eteen 50% ja taakse20%. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen.
Joni ValtanenJoni Valtanen
14:54 24 Nov 20
Monet omat autoni lasien kalvotukset hoidettu ammattilaisen ottein ja laatu on aina ollut erinomaista. Lasien tummennukset hoituvat juuri niin kuin asiakas toivoo.Jatkossakin autoni kalvotukset hoitaa Blacksmith. Iso suositus 👌
Joonas HeinikkalaJoonas Heinikkala
09:20 18 Apr 20
Skoda Octavian lasien tummennus suoritettiin laadukkaasti ja sovitussa ajassa. Auto oli siisteyden puolesta moitteettomassa kunnossa kun hain takaisin. Hinta kohdillaan laatuun ja palveluun nähden.
Heikki ArtamoHeikki Artamo
15:11 05 Jun 17
Aivan loistavaa!Ennen autossa oli muutama pikku lommo, jotka häiritsivät eniten omaan silmään, nyt lommot ovat kadonneet vain parin tunnin työstön jäljiltä. Autostaan tarkalle todellakin hintansa väärti. Asiansa osaava seppä.
Juha-matti LaineJuha-matti Laine
12:02 29 May 17
En ikinä ois uskonut että lommolla oleva venynyt pelti oikenee suoraksi niin ettei koko jälkeä enää huomaa. On ammattitaitoinen kaveri, eikä ole hinnalla pilattu.Suosittelen lämpimästi. Itse ainakin käytän ehdottomasti uudestaan.
js_loader

Valmiiksi leikatut tummennuskalvot

Suuressa osassa lasien tummennuksista emme leikkaa kalvoa auton lasia vasten, vaan teemme leikkaukset modernilla ja millin tarkalla Summan kalvoleikkurilla. 

Tummennuskalvot valmiiksi leikattu
Auton lasien tummennus leikkuri

Tummennusprosentit eli lasien tummennus asteet

Tummennusprosentit eli lasien tummennus asteet

Kalvojen sävyt ovat mustia ja tarjolla on useita eri sävyvaihtoehtoa. Prosenttilukema ilmoittaa kalvon valonläpäisykyvyn, eli mitä pienempi lukema, sitä tummempi kalvo on.

Lasien tummennus asteet
 • 5% – Tummin kalvo, ulkoa ei näe sisälle. Valitaan yleisesti pakettiauton taka- ja liukuoven laseihin.
 • 10% – 2023 todella suuren suosion saanut tummuus. Tekee autoon todella tumman ilmeen, mutta sisältä nekee ulos paremmin kuin 5% kalvot
 • 15% – Suosittu tummuus hieman korkeammissa autoissa, esim citymaasturit
 • 20% – Suosituin tummuus farmareissa ja sedaneissa.
 • 35% – Vastaa yleisimmin auton tehtaan lasien tummennusta.
 • 40 % – Kevyt sävy
 • 50% – Suosituin tummuus auton etusivulaseissa. Antaa kevyen sävyn laseihin.
 • 80% – Kirkas lämmöntorjuntakalvo. Käytetään tuulilaseissa, kiinteistöissä ja työkoneissa nimensä mukaisesti lämmöntorjuntaan.

Tummuuden voit valita vaikka jokaiselle lasille erikseen. Suosituimmat vaihtoehdot ovat tummentaa auton takapää 10%, 15 % tai 20% kalvolla.

UUTTA 2024! Olemme kehittäneen uuden sivun, jossa voit vertailla eri tummuuksia ja näet miten auton ilme muuttuu eri kalvoilla. Klikkaa alta ja tutustu kalvovaihtoehtoihin

Kysyttävää eri vaihtoehdoista? Autamme mielellämme!
 Soita meille 044 3636 130

Lasien tummennus asteet

Esimerkki-video 20 % tummennuskalvosta asennettuna:

Lamppukalvot eli valojen tummennus

Lamppujen tummennus Luxe Light Wrap-lamppukalvoilla. Hinnat alkaen 120 € / pari. Uudemmissa autoissa takavalot menevät koko takaluukun mitalta puolelta toiselle ja nämä hinnoitellaan aina tapauskohtaisesti. 

Valojen tummennuksessa käytämme pääasiassa light smoke-sävyä.

Valojen tummennus Turku

Tehdastummennus

Tummennuskalvojen asennus tehdastummennettuihin laseihin onnistuu samalla tavalla, kuin tummentamattomaan lasiin. Auton lasien tummennus tehtaalla ei tehdä käyttämällä tummennuskalvoa, vaan lasit on sävytetty sähköllä jo lasitehtaalla. Voimme mitata autosi tehdastummennusten tummuuden ja laskea, mitä kalvoa autoosi kannattaa asentaa, jotta pääset haluamaasi tummuusasteeseen. Tehdastummennus ei tarjoa samoja ominaisuuksia kuin tummennuskalvot (esim. sirpalesuoja, lämmön- tai uv-säteilyn torjunta). Joitain poikkeuksia kuitenkin on, jos valmistaja tarjoaa vaihtoehdoksi laseja, joissa on uv-säteilyn torjuntaominaisuuksia valmiina.

Etätyö- ja odotustila

Lasien tummennus  kestää  hieman autosta ja työn määrästä riippuen noin 1,5 – 2 tuntia. Auton voi jättää meille koko päiväksi, mutta työn aikana voi piipahtaa vaikka Myllyyn ostoksille (matkaa noin 800 metriä). Tarjoamme asiakkaillemme myös mukavan odotustilan työn ajaksi. Käytössäsi on hyvä työpöytä ja langaton internet, jos haluat esimerkiksi tehdä etätöitä odottaessasi. Tuoretta kahvia saa halutessaan nappia painamalla.

Lasien tummennus Turku odotustila
Lasien tummennusten poisto

Tummennusten / ikkunakalvojen poisto

Teemme myös tummennuskalvojen poistoa, jos autossasi olevat kalvot osoittavat jo ikääntymisen merkkejä, eli ne ovat haalistuneet tai ovat alkaneet kuplia. Vanhat Motonetin tai Bilteman kalvot ovat usein menettäneet mustan värinsä ja näyttävät violetilta. Teemme myös etusivulasien tummennusten poistoja, jos olet saanut katsastuskonttorilla huomautuksen ”ikkunakalvojen/tummennuskalvojen poisto etusivulaseista”. Työt hinnoitellaan tapauskohtaisesti.

Auton Lasien tummennus hinta

2-ovisen auton lasien tummenus hinnat:

 – takalasi 130 €

 – takalasi ja takasivut 180

 – takalasi, takasivut ja etuovet 280 €

Lasien tummennus Raisio
Kia lasien tummennus

4-ovisen auton lasien tummennus hinnat

 – takalasi 100 €

 – takalasi ja takaovet 200 €

 – takalasi, takaovet ja etuovet 300 €

Farmari-auton lasien tummennus hinnat:

 – takalasi 100 €

 – takalasi ja kiinteät takasivut 160 €

 – takalasi, kiinteät takasivut ja takaovet 240 €

 – takalasi, takasivut, taka- ja etuovet 330 €

Farmari lasien tummennus
Vito lasien tummennus

Tila-autot ja pakettiautojen lasien tummennus hinnat

 – Takalasi 120 €

 – Takalasi ja liukuoven lasi 140 €

 – Pariovien lasit 120 €

 – Pariovien lasit ja liukuoven lasi 160€

 – Takasivulasit 60 €/kpl

Raskaskalusto: kaikki tapauskohtaisesti

 – Kaivinkoneet

 – Veneet

 – Traktorit

 – Nostokurjet

Kaivinkoneen lasien tummennus

Alta löydät kuvia viimeaikaisista tehdyistä töistä

Lasien tummennus itse

Myymme kalvoa asiakkaille myös metritavarana tai voit ostaa meiltä valmiiksi leikatut auton mallikohtaiset palat, jos haluat tummentaa autosi lasit itse. Auton lasien tummennus ei ole rakettitiedettä, mutta suosittelemme ostamaan kalvoa muutaman ylimääräisen metrin ja varaamaan aikaa omalle työlle useita tunteja. Voit ostaa halutessasi myös kokonaisen rullan kalvoa, joka tulee halvemmaksi, kuin metritavara.

Kalvojen hoito ja puhdistus

Kalvot eivät vaadi asennuksen jälkeen sen kummempaa hoitoa kuin lasitkaan, mutta silloin tällöin ne on hyvä puhdistaa. Kalvo on teknistä muovia, joten älä käytä puhdistuksessa mitään terävää esinettä. Mikrokuituliina ja puhdistusaine ajavat asiansa erinomaisesti.

Auton Lasien tummennus laki

Auton takalasit lasit saa tummentaa täysin mustaksi, mutta ne eivät saa aiheuttaa heijastuksia. Laki kieltää lasien tummennuksen tieliikenekäytössä olevien autojen etusivulaseissa, vaikka ne olisivat täysin kirkkaat. Etulasit ja tuulilasi voivat kuitenkin olla tummennetut, jos auton valmistaja on ne tummentanut jo tehtaalla. 

Asiakas on aina itse vastuussa autostaan liittyen Suomen tieliikennemääräyksiin. Voit lukea lisää etusivulasien tummennuksista blogistamme: Auton etusivulasien tummennus

Myöskään valojen tummentaminen autosta ei ole tieliikennekäytössä olevassa autossa sallittua.

Lasien tummennukseen valmistautuminen

 •  Jos autossasi on ollut lemmikkejä, imuroi auto huolellisesti ennen tuontia, koska karvat saattavat ajautua kalvon ja lasin väliin
 •  Auton ikkunoita ei tarvitse erikseen pestä, sillä pesemme ne joka tapauksessa.
 • Tyhjennäthän auton ylimääräisestä irtotavarasta.
 • Jos takalasi ei ole kiinnitetty takaluukkuun (useimmat sedanit), eli se ei nouse takaluukkua avattaessa mukana, tulee auton takapenkki ja hattuhylly olla tyhjennetty irtotavarasta. Myös lasten turvaistuimet tulee poistaa.
 •  Jos takalasi on kiinnitetty takaluukkuun (esim. farmarit), tulee takakopasta tyhjentää ylimääräiset tavarat.
 • Tummennuksen jälkeen laskettavat lasit tulee pitää kiinni vähintään 4 päivää, jotta kalvo ehtii kuivua kunnolla kiinni lasiin. Jos autossasi on kehyksettömät lasit, jotka laskeutuvat hieman alas oven ollessa auki, ei tarvitse huolestua. Kalvot kestävät kyllä lasin pienen liikkeen kuivumisprosessin aikana.
 • Tummennuksen jälkeen lasin ja kalvon väliin jäävä kosteus kerääntyy usein pisaroiksi, jolloin kalvo näyttää hieman sumealta. Nämä katoavat viimeistään viikon kuluessa.

Lasien tummennus kysely

Lasien tummennus: Useimmin kysyttyjä kysymyksyä

Saako auton lasit tummentaa? Onko lasien tummennus laillista?

Autoon on täysin laillista tummentaa auton takaosa. Tämä tarkoittaa, että kaikki muut lasit paitsi etuovien lasit ja tuulasi saadaan kalvottaa. Tuulilasissa ei saa olla tummennuskalvoa edes lasin yläreunassa.

Mitä maksaa auton lasien tummennus?

Auton lasien tummennuksen hinta riippuu aina tummennettavien lasien määrästä ja auton mallista. Jotkin autot ovat myös hankalampia kuin toiset, eli hinta määräytyy aina myös ajoneuvosta riippuen. Lasien tummennuksen hinta on yleensä välillä 150 - 350 €.

Kannattaako auton lasien tummennus?

Kannattaa. Sisätilat pysyvät viileämpänä kesällä ja matkustajat ovat suojassa UV-säteilyltä. Auto myös näyttää paremmalta. Jokaisessa automainoksessa autojen ikkunat ovat tummennettu juuri tästä syystä. Tummennus on halpa tapa saada autoon ulkonäköä. Tummennusten hinnalla harvoin saat edes yhtä vannetta autoosi.

Onko auton lasien tummennus itse vaikeaa?

Lasien tummennus ei ole rakettitiedettä, mutta siistin lopputoksen saamiseksi kokemus ja maltti on valttina. Vaikeus riippuu paljon myös aina autosta, koska esimerkiksi jotkut takalasit vaativat kutistamista paljon enemmän kuin toiset. Lähtökohtaiasesti laadukkaat työkalut ja laadukas kalvo (me suosittelemme Global window films-kalvoa, jota voi myös ostaa suoraan meiltä)

Miten saada tummennuskalvo irti?

Tummennuskalvon irrotus lasista on kuin ottaisit tarran pois lasin pinnalta. Tummennuskalvo on luonnollisesti vain tarraa suurempi eli lasille jää huomattavasti suurempi määrä liimaa. Liiman poistossa kannattaa käyttää hyvää liimanpoistoainetta ja ruostumattomasta metallista valmistettua partaterää. Myös ikkunan lämmitys kuumailmapuhaltimella ennen kalvon irrottamista voi vähentää liiman jäämistä lasiin.

Onko 5% tummennus laillinen?

Kyllä, 5% tummennus on laillinen. Suomen tieliikennelaissa ei ole väliä kalvon tummuudella. Etusivulasit ja tuulilasi luonnollisesti eivät saa teitenkään olla kalvotetut.