Lasien tummennus

Turun seudun laajin valikoima laadukkaita ikkunakalvoja

Auton lasien tummennus Turun seudulla Raisiossa | Ikkunoiden sävytyspalvelu

 • Lasien tummennukseen varaat ajan helpoiten soittamalla numeroon 044 3636 130. Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen painamalla tuosta yläpuolelta, niin olemme sinuun yhteydessä luettuamme viestisi.

 • Teemme ikkunoiden tummennukset Turun seudulla Raisiossa kauppakeskus Myllyn lähellä osoitteessa Tuotekatu 3, Talli 31. Tummennus onnistuu myös Forssassa Q-Washin tiloissa osoitteessa Teollisuuskatu 9, 30420 Forssa.  

 • Ajat lasien tummennuksille ovat joustavat ja voit tuoda ja jättää auton meille vaikka päivää ennen sovittua aikaa. Avaimet jätetään tässä tilanteessa lukittuun postilaatikkoon ja auto pysäköidään tallin eteen parkkipaikalle, joka on kameravartioitu. 

 • Lasien tummennuksessa käytämme amerikkalaisvalmisteisia Global ja 3M autokalvoja, jotka ovat laadultaan ja ominaisuuksiltaan huippuluokkaa. Kalvot pysyvät lujasti kiinni lasissa, eivät naarmuunnu helposti ja pitävät tyylikkään sävynsä haalistumatta.

Auton lasien tummennus tehdään yleensä ulkonäkösyistä, sillä se on edullinen tapa muuttaa auton koko olemus. Yleensä et saa edes yhtä vannetta samaan rahaan kun saat jo kalvot autoosi. Myös muut seikat ulkonäön lisäksi puhuvat puolestaan:

Lasien tummennus kysely

 • Auton lasien tummennukseen varaat ajan helpoiten soittamalla numeroon 044 3636 130. Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen, niin olemme sinuun yhteydessä luettuani viestisi. Teemme ikkunoiden tummennukset Turun seudulla Raisiossa kauppakeskus Myllyn lähellä osoitteessa Tuotekatu 3, Talli 31. Ajat lasien tummennuksille ovat joustavat ja voit tuoda ja jättää auton meille vaikka päivää ennen sovittua aikaa. Avaimet jätetään tässä tilanteessa lukittuun postilaatikkoon ja auto pysäköidään tallin eteen parkkipaikalle, joka on kameravartioitu.

 • Lasien tummennukset onnistuvat myös Forssassa Q-Washin tiloissa osoitteessa Teollisuuskatu 9, 30420 Forssa.  

 • Lasien tummennuksessa käytämme amerikkalaisvalmisteisia Global ja 3M autokalvoja, jotka ovat laadultaan ja ominaisuuksiltaan huippuluokkaa. Kalvot pysyvät lujasti kiinni lasissa, eivät naarmuunnu helposti ja pitävät tyylikkään sävynsä haalistumatta.

Auton lasien tummennus tehdään yleensä ulkonäkösyistä, sillä se on edullinen tapa muuttaa auton koko olemus. Yleensä et saa edes yhtä vannetta samaan rahaan, kun saat jo kalvot autoosi. Myös muut seikat ulkonäön lisäksi puhuvat puolestaan:

Lasien tummennus kysely

Miksi valita meidät?

kokemus ja takuu

Olemme tehneet lasien tummennuksia 10 vuotta ja autoja joitain tuhansia. Ikkunakalvojen asennus on käsityötä, joten kokemus on yksinkertaisesti vain hyväksi. Käytämme laadukkaita kalvoja, joissa on aina vähintään 10 vuoden takuu.

Sijainti ja lataus sähköautoille

Sijaintimme on loistava: toimimme kauppakeskus Myllyn ja Turun ohitustien välittömässä läheisyydessä. Meille on helppo tulla myös Fölin joukkoliikenteellä.
Sähköautot on mahdollista jättää latautumaan työn valmistumisen jälkeen.

Odotustila ja joustavuus

Odotustila ja etätyöpiste asiakkaille: Tarjoamme asiakkaille mukavan odotustilan, jossa voi juoda kahvia, katsella televisiota tai tehdä etätöitä.
Voit tuoda auton meille jo vaikka päivää ennen tummennusta. Parkkitilaa löytyy hyvin kameravartioidulta pihalta ja avaimet voi jättää lukittavaan postilaatikkoon.

Some Feedbacks

What people are saying

Valmiiksi leikatut tummennuskalvot

Suuressa osassa tapauksista emme leikkaa kalvoa auton lasia vasten, vaan teemme leikkaukset modernilla ja millin tarkalla Summan kalvoleikkurilla. 

Tummennusprosentit eli lasien tummennus asteet

Tummennusprosentit eli lasien tummennus asteet

Kalvojen sävyt ovat mustia ja tarjolla on useita eri sävyvaihtoehtoa. Prosenttilukema ilmoittaa kalvon valonläpäisykyvyn, eli mitä pienempi lukema, sitä tummempi kalvo on.

Lasien tummennus asteet
 • 5% – Tummin kalvo, ulkoa ei näe sisälle. Valitaan yleisesti pakettiauton taka- ja liukuoven laseihin.
 • 20% – Suosituin tummuus. Teemme tällä tummuudella noin 80% autoista.
 • 35% – Toiseksi suosituin tummuus. Vastaa yleisimmin auton tehtaan lasien tummennusta.
 • 50% – Suosituin tummuus auton etusivulaseissa. Antaa kevyen sävyn laseihin.
 • 80% – Kirkas lämmöntorjuntakalvo. Käytetään tuulilaseissa, kiinteistöissä ja työkoneissa nimensä mukaisesti lämmöntorjuntaan.

Tummuuden voit valita vaikka jokaiselle lasille erikseen. Suosituin vaihtoehto on tummentaa auton takapää 20% kalvolla.

*Uutta* Tarjoamme myös tummuusvaihtoehtoja 10 %, 15% ja 40 %. Lisäksi valikoimassa tulee olemaan fotokromaattinen kalvo, joka tummenee uv-valon vaikuksesta ja vaalenee, kun aurinko ei enää paista. Tämä kalvo tulee tarjottavaksi erityisesti kaivinkoneisiin ja muihin työkoneisiin.

Kysyttävää eri vaihtoehdoista? Autamme mielellämme!
 Soita meille 044 3636 130

Lasien tummennus asteet
Global ikkunakalvo

Lamppukalvot eli valojen tummennus

Lamppujen tummennus Luxe Light Wrap-lamppukalvoilla. Hinnat alkaen 120 € / pari. Uudemmissa autoissa takavalot menevät koko takaluukun mitalta puolelta toiselle ja nämä hinnoitellaan aina tapauskohtaisesti. 

Valojen tummennuksessa käytämme pääasiassa light smoke-sävyä.

Tehdastummennus

Tummennuskalvojen asennus tehdastummennettuihin laseihin onnistuu samalla tavalla, kuin tummentamattomaan lasiin. Auton lasien tummennus tehtaalla ei tehdä käyttämällä tummennuskalvoa, vaan lasit on sävytetty sähköllä jo lasitehtaalla. Voimme mitata autosi tehdastummennusten tummuuden ja laskea, mitä kalvoa autoosi kannattaa asentaa, jotta pääset haluamaasi tummuusasteeseen. Tehdastummennus ei tarjoa samoja ominaisuuksia kuin tummennuskalvot (esim. sirpalesuoja, lämmön- tai uv-säteilyn torjunta). Joitain poikkeuksia kuitenkin on, jos valmistaja tarjoaa vaihtoehdoksi laseja, joissa on uv-säteilyn torjuntaominaisuuksia valmiina.

Etätyö- ja odotustila

Lasien tummennuksen kesto on hieman autosta ja työn määrästä riippuen noin 2–4 tuntia. Auton voi jättää meille koko päiväksi, mutta työn aikana voi piipahtaa vaikka Myllyyn ostoksille (matkaa noin 800 metriä). Tarjoamme asiakkaillemme myös mukavan odotustilan työn ajaksi. Käytössäsi on hyvä työpöytä ja langaton internet, jos haluat esimerkiksi tehdä etätöitä odottaessasi. Tuoretta kahvia saa halutessaan nappia painamalla.
Lasien tummennusten poisto

Tummennusten / ikkunakalvojen poisto

Teemme myös tummennuskalvojen poistoa, jos autossasi olevat kalvot osoittavat jo ikääntymisen merkkejä, eli ne ovat haalistuneet tai ovat alkaneet kuplia. Vanhat Motonetin tai Bilteman kalvot ovat usein menettäneet mustan värinsä ja näyttävät violetilta. Teemme myös etusivulasien tummennusten poistoja, jos olet saanut katsastuskonttorilla huomautuksen “ikkunakalvojen/tummennuskalvojen poisto etusivulaseista”. Työt hinnoitellaan tapauskohtaisesti.

Lasien tummennus hinnat Golbal ja 3M-kalvoilla, kaikki alkaen-hintoja:

2-oviset

 – takalasi 130 €

 – takalasi ja takasivut 180

 – takalasi, takasivut ja etuovet 280 €

4-oviset

 – takalasi 100 €

 – takalasi ja takaovet 200 €

 – takalasi, takaovet ja etuovet 300 €

Farmarit

 – takalasi 100 €

 – takalasi ja kiinteät takasivut 160 €

 – takalasi, kiinteät takasivut ja takaovet 260 €

 – takalasi, kiinteät takasivut, taka- ja etuovet 340 €

Vito lasien tummennus

Tila-autot ja pakettiautot

 – Takalasi 120 €

 – Takalasi ja liukuoven lasi 160 €

 – Pariovien lasit 120 €

 – Pariovien lasit ja liukuoven lasi 160€

 – Takasivulasit 60 €/kpl

Raskaskalusto: kaikki tapauskohtaisesti

 – Kaivinkoneet

 – Veneet

 – Traktorit

 – Nostokurjet

Alta löydät kuvia viimeaikaisista tehdyistä töistä

Lasien tummennus itse

Myymme kalvoa asiakkaille myös metritavarana tai voit ostaa meiltä valmiiksi leikatut auton mallikohtaiset palat, jos haluat tummentaa autosi lasit itse. Auton lasien tummennus ei ole rakettitiedettä, mutta suosittelemme ostamaan kalvoa muutaman ylimääräisen metrin ja varaamaan aikaa omalle työlle useita tunteja. Voit ostaa halutessasi myös kokonaisen rullan kalvoa, joka tulee halvemmaksi, kuin metritavara.

Kalvojen hoito ja puhdistus

Kalvot eivät vaadi asennuksen jälkeen sen kummempaa hoitoa kuin lasitkaan, mutta silloin tällöin ne on hyvä puhdistaa. Kalvo on teknistä muovia, joten älä käytä puhdistuksessa mitään terävää esinettä. Mikrokuituliina ja puhdistusaine ajavat asiansa erinomaisesti.

Lasien tummennus ja Suomen laki

Suomessa ei ole laillista ajaa normaalissa tieliikenteessä autolla, jossa on kalvot etusivulaseissa tai tuulilasissa. Tämä pätee siis myös, vaikka kalvo olisi täysin kirkas. Asiakas on aina itse vastuussa autostaan liittyen Suomen tieliikennemääräyksiin. Voit lukea lisää etusivulasien tummennuksista blogistamme: Auton etusivulasien tummennus

Myöskään valojen tummentaminen autosta ei ole tieliikennekäytössä olevassa autossa sallittua.

Lasien tummennukseen valmistautuminen

 •  Jos autossasi on ollut lemmikkejä, imuroi auto huolellisesti ennen tuontia, koska karvat saattavat ajautua kalvon ja lasin väliin
 •  Auton ikkunoita ei tarvitse erikseen pestä, sillä pesemme ne joka tapauksessa.
 • Tyhjennäthän auton ylimääräisestä irtotavarasta.
 • Jos takalasi ei ole kiinnitetty takaluukkuun (useimmat sedanit), eli se ei nouse takaluukkua avattaessa mukana, tulee auton takapenkki ja hattuhylly olla tyhjennetty irtotavarasta. Myös lasten turvaistuimet tulee poistaa.
 •  Jos takalasi on kiinnitetty takaluukkuun (esim. farmarit), tulee takakopasta tyhjentää ylimääräiset tavarat.
 • Tummennuksen jälkeen laskettavat lasit tulee pitää kiinni vähintään 4 päivää, jotta kalvo ehtii kuivua kunnolla kiinni lasiin. Jos autossasi on kehyksettömät lasit, jotka laskeutuvat hieman alas oven ollessa auki, ei tarvitse huolestua. Kalvot kestävät kyllä lasin pienen liikkeen kuivumisprosessin aikana.
 • Tummennuksen jälkeen lasin ja kalvon väliin jäävä kosteus kerääntyy usein pisaroiksi, jolloin kalvo näyttää hieman sumealta. Nämä katoavat viimeistään viikon kuluessa.

Lasien tummennus kysely

Useimmin kysyttyjä kysymyksyä

Saako auton lasit tummentaa? Onko lasien tummennus laillista?

Autoon on täysin laillista tummentaa auton takaosa. Tämä tarkoittaa, että kaikki muut lasit paitsi etuovien lasit ja tuulasi saadaan kalvottaa. Tuulilasissa ei saa olla tummennuskalvoa edes lasin yläreunassa.

Mitä maksaa auton lasien tummennus?

Auton lasien tummennuksen hinta riippuu aina tummennettavien lasien määrästä ja auton mallista. Jotkin autot ovat myös hankalampia kuin toiset, eli hinta määräytyy aina myös ajoneuvosta riippuen. Lasien tummennuksen hinta on yleensä välillä 150 - 350 €.

Kannattaako auton lasien tummennus?

Kannattaa. Sisätilat pysyvät viileämpänä kesällä ja matkustajat ovat suojassa UV-säteilyltä. Auto myös näyttää paremmalta. Jokaisessa automainoksessa autojen ikkunat ovat tummennettu juuri tästä syystä. Tummennus on halpa tapa saada autoon ulkonäköä. Tummennusten hinnalla harvoin saat edes yhtä vannetta autoosi.